THEE FESTIVAL NIEUWS

nieuws over theefestivals, theevenementen en thee

“Het Winter Wonder Thee Festival warmt de stad op”


16 december 2011 - “Misschien wel de méést aangename manier om kennis te maken met thee”

Of je nu je handen wilt warmen, een echte thee liefhebber bent of op de zoete en kruidige geuren afkomt, tijdens het Thee Festival vind je voor ieder wat wils. Van 22 tot en met 24 december strijkt dit festival neer in de statige directiekamers van het oude postkantoor aan de Coolsingel 42 te Rotterdam. Het festival biedt een heerlijke biologische high tea, leuke en leerzame workshops, de allerbeste theeën en alle heerlijkheden die daarbij horen.


Stichting Soul Sparkles.
Het theefestival is georganiseerd door Stichting Soul Sparkles. De stichting zal door het organiseren van frisse projecten, hun bezoekers te inspiren op gebieden van duurzaamheid en gezondheid. De Belgische theemeester, Ann van Steenkiste (Curiosithee) zal ons uitleggen waarom losse thee zoveel beter is dan de theezakjes die wij kennen en veel gebruiken.

Thee
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de samowar scharen om gezellig te praten. De Britse elite zweren bij hun afternoon-tea, waar in Marokko, thee schenken, een mannenzaak is. India is dan ’s werelds grootste theeleverancier, maar het was in China waar 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en zodanig de thee ontstond. Omdat Nederland een net zo'n diverse aantal culturen kent als dat de wereld rijk is. Het is voor elke thee drinker weer een andere beleving. Die belevingen willen wij delen onder 1 dak op de coolsingel.

Het Theefestival
De 400 jaar thee cultuur in Nederland! Dat gaan we vieren tijdens het Thee Festival. Samen met meer dan twintig enthousiaste ondernemers is er een keur aan theeën te vinden van o.a. Evermore thee en Yumchatea. Je kunt je laten inspireren door de kenners zoals groot theemeester Ann van Steenkiste en zelf ervaren wat een kwaliteits-thee inhoud. De thee wordt geschonken met het water van Mont Roucous, water met precies de juiste mineralen voor dat ultime bakje thee. Neem deel aan een echt Chinees thee ritueel met CHAI Exclusive of ga heerlijk onderuit met een dampende kop thee terwijl je naar de winterse verhalen luistert van de verhalen fontein. Natuurlijk kun je tijdens de high tea lekker bijkomen en genieten van al het lekkers terwijl je kerstcadeautjes kunstzinnig worden ingepakt. Kortom, zeker een bezoekje waard tussen alle decemberdrukte door.

22, 23 & 24 december Theefestival
Het winter wonder thee festival zal worden gehouden op 22, 23 en 24 december 2011 in het oude postkantoor aan de Coolsingel 42 in Rotterdam. Het begint op donderdag en vrijdag om 10:00 tot 21:00 uur en op zaterdag om 10:00 tot 17:00 uur. Entree is gratis. Reserveren voor de high tea of workshops kan via www.theefestival.nl.

Bron: theefestival.blogspot.com