THEE FESTIVAL NIEUWS

nieuws over theefestivals, theevenementen en thee

Inspiratie voor horeca-professionals op First Flush 2019


pekoe-tea-liqueur27 maart 2019 - De nieuwste trends in thee zijn 7 april 2019 te zien in de DRU Cultuurfabriek. Met hun theevenement First Flush halen initiatiefnemers Anne Adams en Maarten Boland een breed palet aan thee-producten naar de Achterhoek. Van tulpenthee en theelikeur tot het uitgekiende theeconcept met schatkist van Tea Treasure.

Combinaties van thee en gerechten komen in verschillende workshops aan bod. Theesommeliers nemen langzaam terrein van wijnsommeliers over, en terecht. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. ‘Pair’ bijvoorbeeld een Frans schimmelkaasje met een mooie oolong-thee. Anne Adams houdt zelf op 7 april een ‘whisky-thee experience’ voor maximaal 20 personen. Dat kunnen we gerust Thee 2.0 noemen!

Niklas Schmeink, TeaMaster Gold bij Parkhotel Wasserburg Anholt, heeft ook een karrenvracht aan ervaring op dit vlak. Hij geeft tijdens First Flush enkele foodpairing-workshops in het Duits en Engels. Een noviteit is Tulpenthee van Jurriaan Julsing: een theebloem met biologische Hollandse tulpenblaadjes, die opbloeit in heet water. Theesommelier Robert Schinkel schenkt zijn Pekoe Tea Liqueur, een likeur gestookt op basis van thee.

tea-treasure-schatkistHet nieuwe theefestival vindt op 7 april 2019 vanaf 11.00 uur plaats in de voormalige ijzergieterij aan de Hutteweg 24 in Ulft. In de foyer staan de hele dag aantrekkelijke stands, waaronder Tea Netherlands met thee-rubs, Tea Treasure met losse thee voor de horeca en J-Port met kwaliteitsthee. Om 13.00 start de theemarkt met nog meer boeiende deelnemers. Zij interpreteren losse thee allemaal op hun eigen wijze. De toegangsprijs is 10 euro p.p. inclusief deelname aan workshops.

Inschrijven voor een deel van de workshops en proeverijen kan vanaf 28 maart. Meer informatie over de deelnemers van First Flush Theefestival staat op www.firstflush.nl.